Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ερχονται τα νέα iPad Air και iPad mini

Ερχονται τα νέα iPad Air και iPad mini


Νωρίτερα απ” ότι θα περίμεναν ενδεχομένως οι περισσότεροι θα δούμε τα νέα iPad που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Apple. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεση των iPad Air 2 και iPad mini 3 θα ξεκινήσει στη χώρα μας είναι εξαιρετικά πιθανό να ξεκινήσει ακόμη και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πρακτικά είτε στις 24 είτε στις 31 Οκτωβρίου.


Με δεδομένο ότι στις 31 Οκτωβρίου ξεκινά και η διάθεση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus ίσως τελικά υπάρξει μία περαιτέρω καθυστέρηση αλλά σε κάθε περίπτωση, η αναμονή για τα νέα iPad θα είναι σχετικά μικρή.


Από τα νέα μοντέλα, το iPad Air 2 είναι σαφώς πιο εντυπωσιακό δεδομένου ότι η οθόνη έχει μεν την ίδια διαγώνιο (9,7 ίντσες) αλλά είναι εξαιρετικά λεπτό με πάχος μόλις 6,1 χιλιοστά. Το iPad Air 2 έρχεται με τον νέο Α8X επεξεργαστή που, σύμφωνα με την Apple, είναι 40% πιο γρήγορος, ενώ βελτιωμένη είναι και η κάμερα που προσφέρει ανάλυση 8 megapixel. Η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι πάντως η ενσωμάτωση αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος.


Το ίδιο χαρακτηριστικό έχει και το iPad mini 3 και ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος είναι η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με το mini 2. Κατά τα άλλα, το iPad mini 3 έχει οθόνη 7,9 ιντσών και χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Α7Χ που έχει και το προηγούμενο μοντέλο. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως και τα δύο νέα iPad θα είναι διαθέσιμα και σε χρυσαφί απόχρωση.


Οι τιμές των νέων μοντέλων θα είναι στα ίδια επίπεδα με των προκατόχων τους. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα το iPad Air 2 θα ξεκινά -πιθανότατα- από τα 509 ευρώ, ενώ το iPad mini 3 από τα 419 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις αναφερόμαστε στις εκδόσεις μόνο με WiFi και με αποθηκευτικό χώρο στα 16 GB. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των υπάρχοντων μοντέλων θα μειωθούν αρκετά και ενδεχομένως να αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία.


Η Apple ανακοίνωσε ακόμη ότι είναι άμεσα διαθέσιμη η νέα έκδοση του Mac OS, το οποίο έχει την κωδική ονομασία Yosemite.


Επίσης, τη Δευτέρα (20 Οκτωβρίου) θα είναι διαθέσιμο η νέα έκδοση (8.1) του iOS, ενώ στις ΗΠΑ οι κάτοχοι των iPhone 6 και 6 Plus θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Apple Pay για τις πληρωμές τους. Τέλος, η Apple ανακοίνωσε νέα μοντέλα iMac (με οθόνη Retina) και Mac mini.


Πηγή: imerisia



Ερχονται τα νέα iPad Air και iPad mini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου