Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Νοέμβριο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Νοέμβριο


H Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας διαλέγει από τα ράφια της και προτείνει για τον μήνα Νοέμβριο 2014 την ανάγνωση των παρακάτω βιβλίων:

Για τους ενήλικες:1) «Αστυνομία», Jo Nesbo, νορβηγικό αστυνομικό μυθιστόρημα, 2) «Ραφαήλ Σταυριώτης: Έλλην εκ Πόντου. Προσκυνητής του έρωτος και θηρευτής της γνώσης», Δημήτρης Σ. Παπαδόπουλος, μυθιστόρημα, 3) «Τονώστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας: 50 τρόποι», Robert Ramsey, ψυχολογία, 4) «Εδεσματολόγιον Μακεδονίας: αυθεντικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Έθιμα και παραδόσεις της μακεδονικής γης», Έφη Γρηγοριάδου, μαγειρική, 5) «Ο λόρδος Έλγιν & τα μάρμαρα», Wiliam Clair,ιστορία, 6) «Σκάκι για αρχάριους και προχωρημένους», Νικόλαος Καμπάνης, μέθοδος ταχύρρυθμης εκμάθησης, 7) «Η μυστική ζωή του δυσλεκτικού παιδιού: τι σκέφτεται, πώς βλέπει τη ζωή, τι χρειάζεται για να πετύχει στη ζωή του», Robert Frank,δυσλεξία, 8) «21ος Αιώνας. Τα μεγάλα μυστήρια του κόσμου», συλλογική γραφή, μεταφυσική – μυστήρια, 9) «Τίμιοι και Άτιμοι», Γρηγόριος Ξενόπουλος, μυθιστόρημα.

Για τα παιδιά: 1) «Ο βασιλιάς που έτρωγε τα νύχια του», Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη παραμύθι (3 – 7 ετών) , 2) «Φρούλου! Φρούλου! Φρέλα! Να΄ταν χαλβάς η τρέλα !!!»,Θέτη Χορτιάτη και Τασούλα Τσιλιμένη, παιδική ποίηση – τραγούδια), 3) «Α! και Α!», Ιωάννα Καρατζαφέρη, παιδικό μυθιστόρημα (από 9+), 4) «Μικρές κατασκευές με υλικά από τη φύση», Anna Curti, χειροτεχνία, 5) «Ο ταξιδευτής των κυμάτων», Pearl Morrison, μυθιστόρημα (από 11+), 6) «Ζώα που κινδυνεύουν μας περιγράφουν τη ζωή τους», Andrea Mills, εγκυκλοπαιδικό.

Τα βιβλία επιλέχθηκαν από τη βιβλιοθηκονόμο μας Ελένη Παπαδοπούλου, τηλ/νο επικοινωνίας 2381351960 και προσφέρονται για δανεισμό, όπως κι εκατοντάδες άλλα.

Οι παραπάνω τίτλοι αναρτώνται με περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Σκύδρας, www.skydra.gr, πληκτρολογώντας τον σύνδεσμο « Βιβλιο-Λόγος». Καλό διάβασμα.



Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Νοέμβριο

Τάφος Αμφίπολης: Βρέθηκε τεράστιος υπόγειος θάλαμος κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου

Τάφος Αμφίπολης: Βρέθηκε τεράστιος υπόγειος θάλαμος κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου



Μπορεί η ελληνική και η παγκόσμια κοινή γνώμη να έχουν «παγώσει» από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού την προηγούμενη Τρίτη, ωστόσο τα νέα ευρήματα από την Αμφίπολη που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα εντυπωσίασαν για ακόμη μία φορά και προκάλεσαν συγκίνηση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπ. Πολιτισμού, κατά την ανασκαφή, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Παράλληλα η ανακοίνωση αναφέρει πως κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας 4Χ2,10 μ.


Επιπλέον, δόθηκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του μαρμάρινου θυρόφυλλου του 3ου θαλάμου, που βρέθηκε ολόκληρο.


Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:


Οι προγραμματισμένες ανασκαφικές και στερεωτικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στο λόφο Καστά Αμφίπολης συνεχίζονται ως εξής:


Προχωρεί η απομάκρυνση χωμάτων από τον τέταρτο χώρο και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων. Η έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0,40 μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος-κερματισμένος σχιστόλιθος.

Κατά την ανασκαφή, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης. Στο ανατολικό τμήμα οι λίθοι του δαπέδου βρίσκονται στην αρχική τους θέση. Πραγματοποιείται η απομάκρυνση των δυτικών λίθων, ώστε να αποκαλυφθεί η κατάσταση θεμελίωσης του δυτικού πλαϊνού τοίχου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης και στερέωσης της θεμελίωσης.

Κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως αλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε βάθος περίπου 1,40μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται. Κατά την απομάκρυνση της αμμώδους επίχωσης εντοπίστηκε το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο σε καλή κατάσταση διατήρησης, πεσμένο μέσα στο όρυγμα, διαστάσεων, 2Χ0,90Χ0,15μ. και βάρους περίπου έναμισυ τόνο. Φωτο 1,2).Σήμερα επιχειρείται η απομάκρυνσή του από το σημείο εύρεσης.

Πριν από τη συνέχιση της απομάκρυνσης των χωμάτων του ορύγματος, θα γίνουν εργασίες εγκιβωτισμού και αντιστήριξης των κατακόρυφων παρειών του (αλλά και της επίχωσης κάτω από το θεμέλιο των πλαϊνών τοίχων), ώστε να διασφαλισθεί η ευστάθεια της θεμελίωσης των πλαϊνών τοίχων.

Την Τετάρτη 29-10-2014 έγινε τοποθέτηση έξι αισθητήρων μέτρησης της παραμόρφωσης επί αντίστοιχων αντηρίδων του τέταρτου χώρου για να διαπιστώνεται στο εξής η ένταση των μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών. Επιπλέον για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση επιπλέον 10 αισθητήρων, αλλά και ρωγμομέτρων για την παρακολούθηση τυχόν εξέλιξης υφιστάμενων ρωγμών μεγάλου εύρους σε δομικά στοιχεία των εγκάρσιων διαφραγμάτων.

Συμπληρώθηκαν στοιχεία υποστύλωσης της θόλου στο δεύτερο και τον τρίτο χώρο.

Συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τα πρανή και πάνω, ανατολικά και ανάντη του μνημείου.


tafos-porta-2



Πηγή: www.iefimerida.gr



Τάφος Αμφίπολης: Βρέθηκε τεράστιος υπόγειος θάλαμος κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου

ΚΠ Όραμα: Προβολή ταινίας στην Αριδαία με τίτλο: Σχέσεις Στοργής

Προβολή ταινίας στην Αριδαία με τίτλο: Σχέσεις Στοργής


με θέμα την ανιδιοτελή αγάπη.



Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 – 20:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας θα προβληθεί η ταινία με τίτλο «Σχέσεις Στοργής». Η ταινία διαπραγματεύεται την προσφορά ανιδιοτελής αγάπης μιας οικογένειας σε έναν έφηβο που βρίσκεται σε ανάγκη. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση και ανάλυση της ταινίας με συντονίστρια την Σοφία Εμμανουήλ, Κοινωνική Λειτουργό, Εθελόντρια του ΚΠ «ΟΡΑΜΑ».


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 23810-51174 ή να επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.kporama.gr.




ΚΠ Όραμα: Προβολή ταινίας στην Αριδαία με τίτλο: Σχέσεις Στοργής

«Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ» Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Εδέσσης

«Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ» Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Εδέσσης 


Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Εισηγητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ποιμαντική διακονία του Ιερέως κατά τον Άγιον Νεκτάριον».


WP_20141030_11_23_49_Pro-ED


Ο λόγιος και πολυγραφότατος ιεράρχης σημείωσε κατ᾿ αρχήν ότι, ενώ ο Άγιος είναι γνωστός στους περισσότερους κυρίως για τα θαύματά του, λίγοι γνωρίζουν ότι ταυτόχρονα είναι και ένας μεγάλος θεολόγος της Εκκλησίας, με εκτενές και σπουδαίο συγγραφικό έργο. Υπήρξε επίσκοπος, ιεροκήρυκας και πνευματικός οδηγός της γυναικείας μονής της Αγίας Τριάδος Αιγίνης ασκώντας ποιμαντικό έργο. Διετέλεσε όμως και καθηγητής της Ποιμαντικής στην Ριζάρειο Σχολή επί σειρά ετών. Τα θεολογικά του έργα μάλιστα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αξία, επειδή παρά την γενική τάση της εποχής δεν είναι επηρεασμένα από την δυτική θεολογία και ιδιαίτερα από τα στοιχεία του ιδεαλισμού, του ηθικισμού και του προτεσταντισμού, αλλά στηρίζονται στην ορθόδοξη πατερική διδασκαλία και παράδοση.


WP_20141030_11_23_05_Pro-ED


Ο Σεβασμιώτατος στο πρώτο μέρος της εισηγήσεώς του παρουσίασε την διδασκαλία του Αγίου με βάση το διδακτικό εγχειρίδιο της Ποιμαντικής, το οποίο ο ίδιος συνέγραψε και δίδαξε στην Ριζάρειο Σχολή. Στο δεύτερο μέρος της εισηγήσεως παρουσίασε παραδείγματα της πρακτικής ασκήσεως της ποιμαντικής από τον ίδιο τον Άγιο Νεκτάριο έχοντας ως πηγή σωζόμενες επιστολές Του.


Σύμφωνα με τον Άγιο τα προσόντα του ποιμένος θα πρέπει να είναι:

α. Πνευματικά: Η θερμή αγάπη προς τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο ιερός ζήλος και όχι ο «ου κατ᾿ επίγνωσιν» ζήλος, ο φόβος του Θεού με την έννοια της αιδούς και της ευλαβείας, ο οποίος προκύπτει από την μυστική εμπειρία, και η σταθερά και ζώσα πίστη.

β. Φυσικά – διανοητικά: Το αντιληπτικόν, δηλαδή η οξύνοια που επιτρέπει την κατανόηση των διαφόρων ζητημάτων, η ετοιμότητα του πνεύματος, δηλαδή η ταχύτητα της αντιλήψεως, και ο διοικητικός νους, δηλαδή η αποτελεσματικότητα, η οξυδέρκεια και η επινοητικότητα κατά την άσκηση του ποιμαντικού έργου.

γ. Επίκτητα διανοητικά προσόντα: Η Φιλολογική και Θεολογική παιδεία με την έννοια της συστηματικής επιστημονικής και όχι ευκαιριακής γνώσεως, η Εκκλησιαστική μόρφωση (τέλεια γνώση της Ιεράς Παραδόσεως, της λειτουργικής, της εκκλησιαστικής τάξεως και μουσικής) και η Εγκυκλοπαιδική μόρφωση.

Ακόμη και τα σωματικά προσόντα όμως, όπως η αρτιμέλεια και η υγεία, είναι χρήσιμα σύμφωνα με τον Άγιο Νεκτάριο, στο μέτρο που αυτά συνδέονται με την ιεροπρεπή και σεμνοπρεπή εκπλήρωση της διακονίας των ποιμένων της Εκκλησίας.


Η παρουσίαση στο δεύτερο μέρος της εισηγήσεως επιλεγμένων αποσπασμάτων από ποιμαντικές επιστολές του Αγίου αποκάλυψε την σοφία και την διάκριση στις παραινέσεις και παρεμβάσεις του προς τις μοναχές, τις οποίες καθοδηγούσε πνευματικά. Εξήρε επίσης το γεγονός ότι, ο σύγχρονος αυτός πατέρας της Εκκλησίας δεν ήταν μόνον ο ίδιος υπόδειγμα ηθικής καθαρότητος αλλά είχε και την ποιμαντική ικανότητα και το θείο χάρισμα να καθοδηγεί με ακρίβεια και ασφάλεια προς αυτήν την καθαρότητα τις ψυχές που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος.


Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Άγιο Νεκτάριο: «Αν ζούσε τον τέταρτο αιώνα, θα ήταν στην χορεία των μεγάλων Πατέρων, γιατί είχε θεολογία, είχε και κατάρτιση, είχε και οξύνοια αλλά είχε και ησυχαστική παράδοση, πράγμα το οποίο συνιστά τη ζωή των Αγίων Πατέρων».


Την εισήγηση ακολούθησε ημίωρη συζήτηση με ερωτήματα από το ακροατήριο.




«Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ» Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Εδέσσης

Προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα λάβουν 285.000 δικαιούχοι μέσα στο Νοέμβριο

Προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα λάβουν 285.000 δικαιούχοι μέσα στο Νοέμβριο


Το 92% των αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που είχαν υποβληθεί μέχρι χθες το βράδυ στο Taxis πήραν το «πράσινο φως» από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και εντός του Νοεμβρίου οι εν λόγω δικαιούχοι θα δουν πιστωμένες τις προκαταβολές στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είχε μέχρι χθες δεχθεί 375.000 επισκέψεις φορολογουμένων , με τους 306.089 εξ αυτών να αιτούνται το επίδομα και την προκαταβολή του 25%. Από τις αιτήσεις αυτές απορρίφθηκε το 8% και έλαβαν το «πράσινο φως» οι 282.172 . Οι δικαιούχοι αυτοί θα λάβουν το 25% της προκαταβολής που προβλέπεται το αργότερο έως τις 20 Νοεμβρίου.


Σημειώνεται πως η προκαταβολή και το επίδομα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ όσοι αγοράσουν παραπάνω από μία φορά πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν ξανά αίτηση.


Υπενθυμίζεται, ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζει ο δικαιούχος και ότι η ποσότητα λίτρων για την οποία θα χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α” ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β” ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ” ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ” ζώνη. Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο θα χορηγείται το επίδομα είναι τα 120 τ.μ. Βάσει των εν λόγω κριτηρίων τα συνολικά ποσά του επιδόματος θα κυμανθούν από 52,50 έως και 1.050 ευρώ.


Μέχρι το τέλος του έτους θα διατεθούν 74 εκατ. ευρώ για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μέσα στο 2015 θα δοθούν 210 εκατ. ευρώ.


31/10/2014

Πηγή: www.in.gr



Προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα λάβουν 285.000 δικαιούχοι μέσα στο Νοέμβριο

Γαλλία: Μυστηριώδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από πυρηνικά εργοστάσια

Γαλλία: Μυστηριώδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από πυρηνικά εργοστάσια


Ερευνα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των χειριστών που έστειλαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούν οι γαλλικές Αρχές, σε συνεργασία με την διαχειρίστρια των εργοστασίων EDF.

Γαλλία: Μυστηριώδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από πυρηνικά εργοστάσια


Το πρώτο από αυτά εντοπίστηκε στις 5 Οκτωβρίου στη μονάδα του Κρεΐς-Μαλβίλ στην Ισέρ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, περίπου 50 χλμ. ανατολικά της Λυών.


Ακολούθησαν νέα περιστατικά ως τις 20 Οκτωβρίου, στο Μπουζί, το Μπλεγιέ, το Κατενόν-Τζουζ, την Γραβελίν και το Νονζέντ-σουρ-Σεΐν, το πιο κοντινό στην πρωτεύουσα, κατά την εταιρεία. Ολες σχεδόν σημειώθηκαν είτε τη νύχτα είτε νωρίς το πρωί, ενώ τέσσερις έγιναν ταυτόχρονα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, ένδειξη ότι πρόκειται για μεγάλης κλίμακας επιχείρηση.


Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για την εξουδετέρωσή τους, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ.


Η Greenpeace έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, ωστόσο, αποκάλυψε ότι μη επανδρωμένο σκάφος πέταξε και πάνω από το πυρηνικό ερευνητικό ινστιτούτο CEA στο Παρίσι, κατηγορώντας την EDF ότι υποβάθμισε το γεγονός. Η γαλλική Figaro επιβεβαίωσε το συμβάν και ανέφερε ότι παρόμοιες πτήσεις έγιναν πάνω και από άλλες εγκαταστάσεις του ινστιτούτου.


Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει κάθε πτήση κοντά στα πυρηνικά της εργοστάσια, που εισφέρουν το 75% της ενέργειας που καταναλώνει.


Από την πολεμική αεροπορία της Γαλλίας, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των πυρηνικών εργοστασίων, αναφέρθηκε ότι πρόκειται για τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που μπορεί κάποιος να βρει στο εμπόριο και δεν θεωρούνται απειλή.



Γαλλία: Μυστηριώδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από πυρηνικά εργοστάσια

Ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι

Ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι


Μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι, λειτουργεί για τους χιονοδρόμους, με το baby lift, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα δεν έχει αρκετό χιόνι, ώστε να λειτουργήσουν οι πίστες του.


Η θερμοκρασία καταγράφηκε στους 13 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία από 63-67% στη Θεσσαλονίκη, στην Έδεσσα, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.


Στους 6 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στα Γρεβενά, με αίθριο καιρό και υγρασία 99%, ενώ στους 7 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, με αίθριο καιρό.


Στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, με αίθριο καιρό, αλλά και υγρασία από 91-94%.



Ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Ομόνοια - Ενας νεκρός και μια τραυματίας

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Ομόνοια – Ενας νεκρός και μια τραυματίας


Αιματηρή ένοπλη επίθεση, με έναν άντρα νεκρό και μια γυναίκα τραυματισμένη, σημειώθηκε, στις 4 τα ξημερώματα, σε καφενείο, στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης, στην περιοχή της πλατείας Βάθη.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ένα τζιπ με φιμέ τζάμια στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα σταμάτησε μπροστά στο καφενείο -το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας- και ο συνοδηγός «γάζωσε», με πυροβόλο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ, το καφενείο όπου εκείνη τη στιγμή υπήρχαν συνολικά επτά θαμώνες.


Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ένας άντρας ελληνικής υπηκοότητας ο οποίος, την ώρα εκείνη, ήταν έξω από την πόρτα του καφενείου, ενώ τραυματίστηκε μια γυναίκα που ήταν δίπλα του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.


Οι δράστες, στη συνέχεια, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα και πιθανολογείται ότι θα διευκρινιστούν όταν εξακριβωθούν τα στοιχεία του θύματος, που πιστεύεται ότι ήταν και ο στόχος.


Έρευνα για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.


imerisia.gr



Μαφιόζικη εκτέλεση στην Ομόνοια - Ενας νεκρός και μια τραυματίας

O Σύλλογος Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας τίμησε την Εθνική εορτή της 28ης

O Σύλλογος Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας τίμησε την Εθνική εορτή της 28ης


Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας , τίμησε την Εθνική μας εορτή παρελαύνοντας στα Γιαννιτσά. Για πρώτη φορά και ύστερα από 100 χρόνια εμφανίστηκαν παραδοσιακές στολές της Στράντζας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Θράκης. Σε αυτό συνέβαλε τα «ΜΕΓΙΣΤΑ» η κυρία Έφη Αγγελίδου – Νανούδη, η οποία επιμελήθηκε την ραφή 15 γυναικείων παραδοσιακών στολών «ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ».

Να ευχαριστήσουμε τον κ. Αγγέλου Δημήτριο , για την χορηγία των κουμπιών αξίας 246 euro , καθώς και την κα. Θεοδωρίδου Ελένη για την βοήθειά της.

Οι ανδρικές στολές ήταν ευγενική χορηγία των κ.κ. Τσίτσο Άγγελο , Καραφωτάκη Σωσώ , Οξούζη Θωμά , Καρτσίδου-Τσίτα Ευαγγελία και Γεωργιάδη Δρόσο.


strantza1


Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Γιαντσής



O Σύλλογος Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας τίμησε την Εθνική εορτή της 28ης

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας θα προβάλλονται πλέον ζωντανά

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας θα προβάλλονται πλέον ζωντανά


Στα πλαίσια της πολιτικής εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα προβάλλονται πλέον ζωντανά μέσω υπηρεσιών Live Streaming.

Η σύνδεση εφαρμόζει την λειτουργία της ψηφιακής δημοκρατίας που εγγυάται και διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στοχεύει στην άμεση ενημέρωση των πολιτών.

Για την λειτουργία της υπηρεσίας αυτής θα χρησιμοποιηθούν οι υποδομές του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης (ΣΥΖΕΥΞΙΣ).

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 31-10-2014, παρακαλούμε, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση στις 7.00 το απόγευμα, ώρα έναρξης του Δημοτικού Συμβουλίου.


http://streaming3.syzefxis.gov.gr/dpellas


Η υπηρεσία είναι πιλοτική και ενδέχεται να παρουσιάζει προβλήματα, σκοπός μας είναι να τη βελτιώσουμε, με τη βοήθεια των σχολίων σας, ώστε να μπει στη καινούρια ιστοσελίδα του Δήμου.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία



Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας θα προβάλλονται πλέον ζωντανά

Πρώτη γιορτή κρασιού και αποσταγμάτων στο Γιαννακοχώρι

Πρώτη γιορτή κρασιού και αποσταγμάτων στο Γιαννακοχώρι


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννακοχωρίου, διοργανώνει την πρώτη γιορτή κρασιού και αποσταγμάτων!

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 πμ στην πλατεία του χωριού.


Πρόγραμμα εκδήλωσης:


11:30: Συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού

12:00 Ομιλία για την ποικιλία του ξινόμαυρου απο τον Κ. Θωμά Μάρα

Στην συνέχεια θα χαρούμε παραδοσιακούς χωρούς απο το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννακοχωρίου

13:00 : Ξενάγηση στα καζάνια του χωριού (Γνωριμία με την διαδικασία απόσταξης τσίπουρου και παρασκευής κρασιού)

16:00 Επιστροφή στην πλατεία του χωριού, απολαμβάνοντας τους παραδοσιακούς χορούς του χορευτικού συλλόγου του Πυρσου Νάουσας και την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων απο γυναίκες του χωριου.


Στην εκδήλωση θα προσφερθούν άφθονο κρασί και τσίπουρο και διάφορα παραδοσιακά εδέσματα των γυναικών του χωριού καθώς και εδέσματα τοπικών καταστημάτων της περιοχής.

12μελής ορχήστρα χάλκινων οργάνων θα συνοδεύσει όλη την εκδήλωση.


Σας περιμένουμε για να χαρείτε και να γνωρίσετε το Γιαννακοχώρι, μια απέραντη αγκαλιά για όλους!


Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας!




Πρώτη γιορτή κρασιού και αποσταγμάτων στο Γιαννακοχώρι