Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Φλούδες Πορτοκαλιού σε ζάχαρη της Έλλης

Φλούδες Πορτοκαλιού σε ζάχαρη της Έλλης 


Υλικά

5 μεγάλα πορτοκάλια

2,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1,5 φλ. νερό

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη για πασπάλισμα



Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια τα καθαρίζουμε από τις φλούδες, τις οποίες παίρνουμε, τις κόβουμε σε μπαστουνάκια, τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές.

Την τρίτη φορά σουρώνουμε τις φλούδες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 2,5 φλιτζάνια ζάχαρης με το 1,5 φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέτουμε τις στεγνές φλούδες πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν από το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να ρουφήξουν όλο το σιρόπι, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Σε ρηχό πλατύ σκεύος βάζουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρης, παίρνουμε μία-μία τις φλούδες, τις γυρνάμε στην ζάχαρη, τις απλώνουμε σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.

Όταν στεγνώσουν τις βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Αν θέλουμε μπορούμε αντί για ζάχαρη να τις γυρίσουμε μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα με λίγη γάλακτος.



Φλούδες Πορτοκαλιού σε ζάχαρη της Έλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου