Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σοκολατογλυκό

Σοκολατογλυκό


ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

5 αυγά

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. αλεύρι απ

1 φλ. μαργαρίνη

1/2 φλ. κακάο

2 βανίλιες

1/2 φλ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 φλ. κακάο

1 κ.σ. μαργαρίνη

1 ποτήρι νερό

2 φλ. ζάχαρη

2-3 κ.σ. κονιάκ



Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του κέικ στο μίξερ, για 2 λεπτά.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί 30Χ40 εκ. ή και μικρότερο αν θέλουμε να γίνει πιο φουσκωτό.

Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Αν το ταψί μας είναι μικρότερο θα το ψήσουμε λίγο παραπάνω.

Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Προσοχή, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μόλις πάρει βράση, γιατί φουσκώνει.

Αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι, το ρίχνουμε πάνω στο κέικ και το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα εδώ κι εκεί για να απορροφήσει το σιρόπι.


argiro.gr



Σοκολατογλυκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου