Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Από Γενάρη οι πληρωμές στα τεύτλα, στα χωράφια παραμένουν 20.000 τόνοι

Από Γενάρη οι πληρωμές στα τεύτλα, στα χωράφια παραμένουν 20.000 τόνοι


Δεσμεύσεις ότι μέσα στο τρίτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή των 18 εκατ. ευρώ στους 4.000 τευτλοκαλλιεργητές που παρέδωσαν φέτος 532.000 τόνους προϊόντος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δίνουν τώρα στους παραγωγούς υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εταιρεία.


Τα ασυγκόμιστα περίπου 2.500 στρέμματα τευτλοκαλλιεργειών μεταφράζονται σε σχεδόν 20.000 τόνους πρώτης ύλης.Τα ασυγκόμιστα περίπου 2.500 στρέμματα τευτλοκαλλιεργειών μεταφράζονται σε σχεδόν 20.000 τόνους πρώτης ύλης.

Τις διαβεβαιώσεις για την πραγματοποίηση των πληρωμών στις δυο πρώτες εβδομάδες του νέου χρόνου μετέφεραν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η Διοίκηση της ΕΒΖ στον πρόεδρο του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.


Όπως δήλωσε ο τελευταίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνονται συζητήσεις προκειμένου εντός του Ιανουαρίου να γίνει η παράδοση, στην ΕΒΖ, των τεύτλων που έχουν μείνει στα χωράφια λόγω της κακοκαιρίας. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Μπογιαννίδη, για 2.500 στρέμματα με περίπου 20.000 τόνους τεύτλα.


Όσον αφορά το θέμα με τα ασυγκόμιστα περίπου 2.500 στρέμματα τευτλοκαλλιεργειών, τα οποία μεταφράζονται σε σχεδόν 20.000 τόνους πρώτης ύλης, οι αγρότες πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση να πειστεί η διοίκηση της βιομηχανίας να δεχτεί να τα παραλάβει μέσα στον Ιανουάριο. Εκπρόσωποί τους μάλιστα, επισημαίνουν ότι είναι σε ανοικτή επικοινωνία με την ΕΒΖ για να συμφωνήσουν πότε θα γίνει η εξαγωγή των τεύτλων από τα χωράφια και η παραλαβή τους από τη ζαχαροβιομηχανία, αν και από την πλευρά της ΕΒΖ κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Αντιθέτως, αυτό που λέγεται είναι ότι για το ζήτημα πρέπει να επιληφθεί ο ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώσει τους παραγωγούς.


Πηγή: agronews.gr



Από Γενάρη οι πληρωμές στα τεύτλα, στα χωράφια παραμένουν 20.000 τόνοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου