Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα


Υλικά

1 πακέτο αγελαδινό βούτυρο ή 1 βιτάμ

2 κούπες ζάχαρη

3 αυγά

2 βανίλιες

4 κ.σ ινδοκάρυδο

4 κ.σ τριμμένη κουβερτούρα

1 κ.γ ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1/2 κούπα χυμό λεμονιού -πορτοκαλιού

4 κ.σ καρυδόψιχα

4 κ.σ αμυγδαλόψιχα

4 κ.σ σταφίδες ξανθές

1 μπεϊκιν

500 γρ. φαρινάπ


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο Μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (το οποίο έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα,

τις βανίλιες, το ινδοκάρυδο, την κουβερτούρα και τα ξύσματα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι, τον χυμό και λίγο λίγο το αλεύρι που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία μαρίζα ή ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Ν.30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά έως μία ώρα (ανάλογα τον φούρνο). Μετά τα 45 λεπτά παίρνουμε μία οδοντογλυφίδα και την βυθίζουμε στο κέικ. Αν βγει καθαρή, η βασιλόπιτά μας είναι έτοιμη.



Βασιλόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου