Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Άντε να βγει το 2014...και να πάρουμε το 2015...

Άντε να βγει το 2014…και να πάρουμε το 2015…


Ορίστηκε ως ημερομηνία εθνικών εκλογών ή 25η Ιανουαρίου του 2015. Τα κόμματα άρχισαν πυρετωδώς να ψάχνουν για συμπλήρωση των υποψηφίων τους, διότι οι εκλεγμένοι θα μπουν οπωσδήποτε, κάποιοι από αυτούς που ήταν τον 2012 υποψήφιοι, αλλά πρέπει να βάλουν και νέο αίμα στον συνδυασμό. Όλα τα κόμματα εάν μπορούσαν να ανανεώσουν τον συνδυασμό τους θα το έκαναν πολύ ευχαρίστως, όμως και κάποια από αυτά δεν έχουν άλλη επιλογή. Επειδή το τοπίο είναι πολύ θολό και λαμβάνουν πολλές αρνήσεις, οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ πιεστικές για κάποιους που θέλουν να τους κατεβάσουν ως υποψηφίους. Το πρόβλημα θα το έχει η μεριά του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Δηλαδή θέλουμε 12 υποψηφίους μόνο για το ΠΑΣΟΚ. Για την Ν.Δ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι, το ορθόδοξο Κ.Κ.Ε, την ΔΗΜΑΡ, την ΑΝΕΛ και δεν γνωρίζω εάν μου διαφεύγει και κανένα άλλο κόμμα. Μέχρι και ο Τζήμερος θέλει να έχει υποψήφιο στην Πέλλα. Για την Ν.Δ εκτός από τους τρείς βουλευτές παίζουν πολλά ονόματα από την περιοχή της Αλμωπίας και της Έδεσσας. Μουράτογλου Γιάννης, είναι το βαρύ χαρτί για την Έδεσσα, όμως από πληροφορίες που έχουμε αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε. Οπότε θα υπάρξει πρόβλημα για νέον στην Έδεσσα εκτός εάν τον Μπαρμπαγιάννη τον Κώστα τον χρεώσουν στην Έδεσα, και όχι για Σκύδρα που δεν το πιστεύω . Στην Αλμωπία ο πρώην δήμαρχος Πέτρος Ζέρζης, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας Γεύση Πασχαλίδου και τέλος για τα Γιαννιτσά θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η Περιφερειακή σύμβουλος Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία. Όμως καλά λέμε εμείς και το κόμμα για σίγουρους, οι βουλευτές του νομού τι λένε; διότι αυτοί θα παίξουν τον κυρίαρχο ρόλο, διότι από τις άλλες υποψηφιότητες θα εξαρτηθεί και η εκλογή τους. Εάν υπάρχουν ισχυροί νέοι υποψήφιοι, κινδυνεύουν να μην εκλεγούν, διότι έχουν στην πλάτη τους και τα αμαρτωλά μνημόνια για τον λαό.


Και δεν έφτανε που ορίστηκαν οι εκλογές και τον Γενάρη θα τον φάμε στις εκλογές τις Εθνικές, αλλά θα έχουμε και τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΕΠΟ. Οι εξυγιαντές του ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναικός, προτείνουν ως υποψήφιο πρόεδρο τον εξυγιαντή Βασίλη Γκαγκάτση. Κύριοι έχω την εντύπωση ότι είστε χειρότεροι από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Εάν θέλατε να εξυγιάνετε το ποδόσφαιρο δεν μπορούσατε να βρείτε έναν νέο παράγοντα ποδοσφαίρου άφθαρτο; Γιατί πάλι στα ίδια ονόματα; Εσείς δεν ήσασταν που τον κατηγορούσατε επί της εποχής προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, ότι βοηθούσε με την διαιτησία τον Ολυμπιακό; Εσείς δεν ήσασταν που μιλούσατε για παράγκα; Εσείς δεν ήσασταν που λέγατε ότι με τον Γκαγκάτση δεν μπορεί να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο; Τώρα τι άλλαξε; Δεν πιστεύω να τον πήγε στο Άγιο Όρος ο Άγγελος και η Παναγία να τον έφερε στον σωστό δρόμο. «Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί».


Και έχοντας όλα αυτά, έχουμε και την αντίδραση του Εθνικού Γιαννιτσών για τη συνεχιζόμενη αδικία από την διαιτησία και μάλιστα από τη διαιτησία των διαιτητών του δήμου Πέλλας και όχι από Εδεσσαίους και από την Αλμωπία, όπως θα περίμενε ο καθένας. Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε; Υπάρχει κάτι που έχουν κάνει οι σημερινοί παράγοντες ή οι χθεσινοί του Εθνικού και πληρώνουν τώρα και δεν το γνωρίζουμε; Γιατί πως αλλιώς να το εξηγήσω όταν οι αξιολογημένοι διαιτητές, θεωρητικά (πρακτικά απέδειξαν το αντίθετο) αυτοί έβγαλαν εκτός στόχων την ομάδα του Εθνικού(παιχνίδια με Άσπρο, Πέλλα και Κρύα Βρύση). Μήπως τους έχουμε υπερεκτιμήσει; Μήπως θα πρέπει οι διοικούντες της ΕΠΣ Πέλλας να επανεκτιμήσουν τις ικανότητες των συγκεκριμένων διαιτητών και βοηθών και να τους κατατάξουν στις ανάλογες κατηγορίες; Μήπως θα πρέπει να σκεφθούν ότι δεν μπορεί να τιμωρούν μόνο τους παράγοντες και προπονητές με ένα μήνα αποκλεισμό ή ένα χρόνο και αυτοί που αμείβονται από το ποδόσφαιρο (οι διαιτητές) να είναι στο απυρόβλητο; Μήπως οι τιμωρίες των διαιτητών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από τους παράγοντες, διότι οι μεν προσφέρουν χρήμα και χρόνο οι δε εισπράττουν χρήμα. Όλα αυτά τα περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της Πέλλας και συγκεκριμένα επί της ομάδας του Εθνικού Γιαννιτσών είναι επιτακτική ανάγκη να εξιχνιαστούν. Εάν πράγματι είναι ανθρώπινα λάθη, εάν πράγματι είναι από ανικανότητα ή από σκοπιμότητα θα πρέπει η διοίκηση της ΕΠΣ Πέλλας να δώσει την λύση, όσο είναι νωρίς ακόμη, διότι εάν δεν πέσει ο ΠΕΛΕΚΙΣ βαρύς επί των διαιτητών ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να γίνει στον νομό μας.

Ακούσαμε κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, θέλει τον πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη να είναι υποψήφιος βουλευτής και να συντάσσεται στο νέο εγχείρημα που ετοιμάζει ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Δεν μπορώ να το πιστέψω, διότι ο πρώην δήμαρχος έχει σώας τας φρένας και δε νομίζω ότι θα κάνει αυτό το λάθος. Διότι δεν πιστεύω να υπάρχουν ακόμη Έλληνες πολίτες που να μη θυμούνται ποιες ήταν οι επιπτώσεις από την διακυβέρνηση του ΓΑΠ.


Άναψαν τα αίματα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, όταν η δημοτική σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Κατερίνα Μπαγκή δήλωσε πως δεν δέχεται να μιλά η σημερινή Δημοτική Αρχή για ανικανότητα της απερχόμενης της οποίας ήταν μέλος, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «ο αριθμός της εκλογικής σας νίκης ήταν τόσο μικρός, όπου δεν μπορείτε να μιλάτε για τη δική μας ανικανότητα, 500 σταυροί δεν είναι μεγάλη απόκλιση», ενώ πρόσθεσε ότι «σας χαρίσαμε τις εκλογές, είστε πολύ τυχερός» προς τον δήμαρχο. Ο Δημήτρης Μπίνος απάντησε πως ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιλογές που έκανε για το ψηφοδέλτιό του, ενώ τόνισε ότι 15 δικοί του υποψήφιοι μεταπήδησαν στον συνδυασμό του Δημήτρη Πασόη, αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν τους ήθελε και τους άφησε να φύγουν, καθώς δεν τους θεωρούσε ικανούς να σηκώσουν το βάρος της διοίκησης. Νομίζω ότι το δίκαιο είναι κάπου στη μέση, διότι πράγματι ο Μπίνος επέλεξε νέους ανθρώπους στην πλειονότητα, όμως όπως είναι οι ισορροπίες στην Αριδαία και με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάζει ψηφοδέλτιο, ήταν ελάχιστες οι ελπίδες του ψηφοδελτίου του κ. Πασόη και η διαφορά των ψηφοδελτίων ήταν μικρή…αν και κάτι παραπάνω από 500.


Ο Μπίνος πάντως δεν κρατήθηκε και πολύ και μίλησε πάλι για την οικτρή κατάσταση στο δήμο και αποκάλεσε κάποιους ‘’μαμελούκους’’ βέβαια, η έννοια με το πέρασμα των χρόνων έχει αλλάξει πολύ… τώρα αν είναι προς το θετικό ή αρνητικό… αυτό δεν το γνωρίζουμε. Όσο για την άσχημη οικονομική κατάσταση που κληρονόμησε η ΔΕΥΑ δεν ευθύνεται μόνο ο Πασόης, αλλά οι προηγούμενοι. Μάλιστα μπορώ να πω πολύ λιγότερο η παράταξη του κ. Πασόη όσο διοίκησε τον δήμο.


Γιάννης Σηφάκης: «Επιτέλους θα μιλήσει ο λαός»! Δείτε τι έγραψε ο Γιάννης Σηφάκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, αμέσως μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου 2015: «Επιτέλους θα μιλήσει ο Λαός. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, να σωθεί η κοινωνία, να επανεκκινήσει η οικονομία. Να επαναταχθεί η εργασία. Κυβέρνηση για την κοινωνία όχι για τους δανειστές». Καλά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σηφάκης… και γω αυτά θα έλεγα αν δεν μου έλειπαν 20 δις ευρώ για να τα υλοποιήσω… Καλά θα κάνουν να μην λένε πολλά λόγια διότι εάν γίνουν κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν την οικτρή οικονομική κατάσταση άμεσα. Και όταν δεν σε φτάνουν, τότε δανείζεσαι και όταν δανείζεσαι τους όρους του παιχνιδιού τους βάζει ο δανειστής και όχι ο δανειζόμενος. Μακάρι να βρουν το μαγικό ραβδί και να υλοποιήσουν αυτά που λένε, χωρίς να επιβαρύνεται η κοινωνία και μάλιστα να την ελαφρύνουν από τα οικονομικά βάρη που έχει σήμερα.



Άντε να βγει το 2014...και να πάρουμε το 2015...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου