Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ανασκόπηση της χρονιάς για το Νομό Πέλλας Ιανουάριος-Ιούνιος 2014

Ανασκόπηση της χρονιάς για το Νομό Πέλλας Ιανουάριος-Ιούνιος 2014


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014


Αναβρασμός με το πεσκέσι της τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων των αγροτών

που τους έφερε ο νέος χρόνος καθώς επιμελώς το αρμόδιο υπουργείο φρόντισε να θέσει τέτοιες προϋποθέσεις ώστε να μην γλυτώσει κανείς από όσους πραγματικά παράγουν αγροτικά προϊόντα. Όταν είχε αρχικά γίνει γνωστό πως θα αναγκαστούν να τηρούν βιβλία οι αγρότες και είχε διαρρεύσει ότι θα επιβαρυνθούν με τη συγκεκριμένη διαδικασία μόνο άτομα με έσοδα άνω των 10.000 ευρώ, αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν ανασάνει πιστεύοντας ότι θα τη γλυτώσουν. Όμως με το που έγινε γνωστή από το ΓΓ Δημοσίων Εσόδων η απόφαση ότι στο τσουβάλι μπαίνουν και όσοι εισπράττουν ενισχύσεις άνω των 5000 ευρώ κόπηκε το χαμόγελο από τα χείλη όλων.

Όπως λένε αγρότες, είναι ακατανόητο γι αυτούς το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση έναντι όσων πραγματικά παράγουν. Με τα βιβλία εσόδων εξόδων ουσιαστικά θα φορτωθούν στην μεγάλη τους πλειοψηφία, 13% φόρο λόγω παραγωγής και 20% λόγω βιβλίων, συν το φόρο για τις εκτάσεις γης που κατέχουν, είτε τις καλλιεργούν είτε όχι. Η επιβάρυνση που προκύπτει είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη και όπως λένε χαρακτηριστικά παραγωγοί «θα κλείσουν σπίτια με αυτά τα μέτρα».


Απλήρωτοι Εργαζόμενοι και Αιρετοί στον Δήμο Αλμωπίας

Δέσμευση Δημάρχου ότι μέχρι αρχές Φεβρουαρίου θα έχει λυθεί το θέμα

Πρόβλημα δημιουργήθηκε στις πληρωμές, του μήνα Δεκεμβρίου, υπαλλήλων αορίστου χρόνου και αιρετών του Δήμου Αλμωπίας. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γ. Τραπεζανίδη μας ενημέρωσαν πως το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε λόγω της λογιστικής ταυτοποίησης που πραγματοποιείται στο ταμείο ως φυσικό επακόλουθο των κατασχέσεων που μαστίζουν τον Δήμο Αλμωπίας. Θεωρούν ότι το αργότερο μέχρι αρχές Φεβρουαρίου λυθεί το θέμα και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά. Την Δευτέρα, αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και πήρε την διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα έχουν πληρωθεί και τον μήνα Δεκέμβριο και Ιανουάριο.


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΑΣ – ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Η ΕΤΑΔ ΑΕ, που ανέλαβε φέτος τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας – Καϊμάκτσαλαν, ενημερώνει τους φίλους χιονοδρόμους ότι άνοιξε και πάλι, μετά από δύο χρόνια, η ψηλότερη και μια από τις πιο αγαπημένες «κόκκινες» πίστες της Χώρας, η ΚΡΕΜΑΣΗ, με μήκος 898m και εξαιρετική ποιότητα χιονιού για τα ελληνικά δεδομένα. Ύστερα από εντατικές εργασίες από εξειδικευμένα συνεργεία σε τεράστιο υψόμετρο και δύσκολες συνθήκες, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των βλαβών του συρόμενου διθέσιου αναβατήρα, που παρέμενε εκτός λειτουργίας από το 2012. Από το Σάββατο 11/1/2014 τέθηκε και πάλι σε λειτουργία, έτοιμος να μεταφέρει με ασφάλεια τους λάτρεις της ΚΡΕΜΑΣΗΣ στα 2.480m, με ταχύτητα 3,5m/sec και δυναμικότητα 951 άτομα/ώρα.


Τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

Ζητούν την κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκίνησε από την Τρίτη με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, τα τρακτέρ θα βγαίνουν στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου, να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA. Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.


Ελληνική Υφαντουργία: Το 2012 δάνειο 11,2 εκατ. ευρώ και σήμερα λουκέτοή αλλιώς ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του στρεβλού ελληνικού επιχειρείν

Ακόμα περίπου 180 εργαζόμενοι θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων. Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζομένους της ελληνικής Υφαντουργίας που βρίσκεται στη Νέα Πέλλα των Γιαννιτσών, θα απολυθούν όλοι, λαμβάνοντας το 40% της αποζημίωσης τους. Οι εργαζόμενοι που είχαν μείνει απλήρωτοι σχεδόν για όλο το 2013 υπέγραψαν οικειοθελή αποχώρηση κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε με την παρότρυνση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Σωματείο, αλλά και της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚ Γιαννιτσών. Οι απολυμένοι της «Ελληνικής Υφαντουργίας» το μόνο που έλαβαν ήταν η υπόσχεση ότι θα πληρωθούν το 40% της αποζημίωσης τους. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Απρίλιο του 2012, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε με τις πιστώτριες τράπεζες Μνημόνιο Συμφωνίας για τη χρηματοδότηση της εταιρίας με νέα κεφάλαια ύψους 11,2 εκατ. ευρώ και ένα χρόνο αργότερα σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζόμενους που σήμερα τελικά οδήγησε στην ανεργία.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ


Δυσαρέσκεια στη ΝΔ με την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Α. Τζιτζικώστα

Την έντονη δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να ανακοινώσει, στις 10 Φεβρουαρίου 2014, την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ είχε ζητήσει από τον νυν Περιφερειάρχη να περιμένει, διότι το κόμμα δεν έχει καταλήξει ακόμη στα πρόσωπα τα οποία θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονταν ήταν η μεταπήδηση του κ. Τζιτζικώστα στον δήμο Θεσσαλονίκης, ως υποψηφίου στις προσεχείς εκλογές, και η υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο, ο κ. Τζιτζικώστας έσπευσε να ανακοινώσει ότι κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος στην Περιφέρεια, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στη ΝΔ. Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη της ΝΔ στον Γιάννη Ιωαννίδη για την περιφέρεια, τόνισε: «Δεν κρατώ κακία σε κανέναν, εμείς συνεχίζουμε». Το κείμενο της υποψηφιότητας του Α. Τζιτζικώστα υπογράφουν μεταξύ άλλων, οι παρακάτω Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ, ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ.


Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα supermarket Αρβανιτιδη που από σήμερα κατεβαίνουν σε επίσχεση εργασίας στο Ν Πέλλας με συμμετοχή που ξεπερνά το 90%. Καταγγείλουμε την αντεργατική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας των supermarket ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, η οποία τους τελευταίους 5 μήνες δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και επίσης καταγγείλουμε τη μη καταβολή των εισφορών από τον εργοδότη προς τον ασφαλιστικό φορέα. Ο εργοδότης χρωστάει 21 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι από τον Σεπτέμβριο να μην γνωρίζουν αν η εταιρεία έχει καταβάλλει τα απαιτούμενα ένσημα.


Πανελλαδική Συντoνιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων: Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει και μας περιπαίζει

Τα αγροτικά μπλόκα στην Πέλλα ενισχύονται καθημερινά. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι αυτό που στήθηκε στο 1ο χλμ. Έδεσσας – Άγρα (κόμβος Μεσημερίου-Φανάρια) με συμμετοχή πάνω από 300 τρακτέρ.

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, οι αγρότες είχαν συνάντηση στο Κοινοβούλιο με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Το πρωί της ίδιας μέρας, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Έδεσσας και κατάληψη στο Διοικητήριο, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θ. Θεοδωρίδη και εξέφρασαν τα προβλήματα τους. Η Συντονιστική Επιτροπή αγροτών νομού Πέλλας και το μπλόκο Μελισσίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης και περιχώρων και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαλατάδων με ανακοίνωση τους δηλώνουν ότι: «Μετά την αδιαφορία των υπευθύνων για τη λύση των προβλημάτων μας, η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα Πέλλας έλαβε τη απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλο το νομό…».


Ο Μάκης Βορίδης στα Γιαννιτσά καλεσμένος σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας

«Το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά φέρουν την ευθύνη για την καταστροφή του τόπου»

Το βράδυ της Δευτέρας 17/2/2014 η Δημ.Τ.Ο. Πέλλας και η Δημ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε πλιτική εκδήλωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης και κεντρικός ομιλητής ο πρ. Υπουργός Υποδομών και Δικτύων και νυν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης, ο οποίος άσκησε κριτική στη Χ.Α. και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Ακούω να λένε κάποιοι… δεν μας αρέσει αυτή η πολιτική, θα ψηφίσουμε άκρα δεξιά. Χρυσή Αυγή… μα η Χ.Α. δεν αντιπροσωπεύει τη δεξιά… ή θα πάω στον ΣΥΡΙΖΑ που τον βλέπουν μάλιστα και ως ενδεχόμενο κυβερνητικής πολιτικής. Τι μπορεί να είναι… η αναδίπλωση του ΠΑΣΟΚ, τους τελείωσε αυτό που τους τάισε 20 χρόνια και θέλουν ένα νέο ΠΑΣΟΚ για να τους θρέψει άλλα είκοσι χρόνια… Αυτός είναι ο κοινωνικός συσχετισμός που υπηρετούν». Ακόμη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά ότι φέρουν την ευθύνη για την καταστροφή του τόπου.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ

Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Πέμπτη 20 Φλεβάρη οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Διαμαρτυρήθηκαν για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους, για τους «μισθούς πείνας» των 200-300 ευρώ. Διατράνωσαν το δικαίωμα για πλήρη απασχόληση με αντίστοιχες αμοιβές και ενάντια στην εκ περιτροπής απασχόληση χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οι εργαζόμενοι με πρωτοβουλία της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών & του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων Καθαριότητας & Φύλαξης Κ. Μακεδονίας βρέθηκαν με πανό και πικέτες έξω από την πύλη του Νοσοκομείου ζητώντας την συμπαράσταση των πολιτών και των άλλων εργαζομένων.


Τέλος τα μπλόκα και στην Πέλλα

«Προχωράμε με άλλες μορφές αγώνα για τον ίδιο στόχο: Την ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών και των μέτρων»

Μετά από πολύμορφο μαζικό αγώνα περίπου ενός μήνα στους δρόμους και τα μπλόκα της Πέλλας, οι αγρότες του Νομού, μετά από Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πέλλας το απόγευμα της Παρασκευής 21 Φλεβάρη, αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων μας με τη μορφή των μπλόκων, αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη, με άλλες μορφές για τους ίδιους στόχους. Ολοκληρώσαμε ένα κύκλο κινητοποιήσεων για ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών και των μέτρων της κυβέρνησης σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ & Τρόικα. Ολοκληρώσαμε ένα κύκλο πρωτόγνωρων κινητοποιήσεων αντιδρώντας στις πολιτικές αφανισμού μας. Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι δίνοντας το επόμενο αγωνιστικό μας ραντεβού στον γιορτασμό του Κιλελέρ την Κυριακή 9 Μάρτη, που θα οργανωθεί φέτος από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.


ΜΑΡΤΙΟΣ


Σε συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Έδεσσας προχώρησαν οι λογιστές!

Με το καλημέρα του νέου μήνα, μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Πέλλας, για δύο ώρες περίπου έκλεισαν τα γραφεία της ΔΟΥ Έδεσσας, στα πλαίσια της κινητοποίησης- διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν. Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε την Παρασκευή στην Έδεσσα από λογιστές της Πέλλας.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Οι λογιστές κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον διευθυντή της ΔΟΥ Έδεσσας και έκλεισαν την πόρτα της ΔΟΥ για περίπου δύο ώρες, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία.

Μεταξύ άλλων, μίλησαν για μπέρδεμα με τα καινούρια νομοσχέδια και ότι υπάρχει αναστάτωση στον κλάδο, κάνοντας λόγο για αβάσταχτα πρόστιμα κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Το υπουργείο είπαν ότι ζητάει πάρα πολλά από τους λογιστές, τους βάζει στη μέση, ότι ο κλάδος σηκώνει μεγάλα βάρη, έχει αρμοδιότητες που μέχρι τώρα τις είχε η εφορία.

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για την Πέλλα – Πόσοι σταυροί θα μπαίνουν στα ψηφοδέλτια

Ξεκινούν… εντατικά οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Τον αριθμό των σταυρών και τη μορφή των ψηφοδελτίων καθόρισε το υπουργείο Εσωτερικών με σχετική απόφαση του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη. Σύμφωνα με την απόφαση στους Δήμους με ενιαία εκλογική περιφέρεια και στους οποίους δεν συνιστώνται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, το ψηφοδέλτιο θα μπαίνουν μέχρι τρεις σταυροί. Στους Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες θα μπαίνει ένας σταυρός αν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει μέχρι τρεις συμβούλους. Το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης για τον τρόπο διεξαγωγής των επερχόμενων Ευρωεκλογών και της κατάργησης της λίστας, προκειμένου να την καταθέσουν το επόμενο διάστημα στην Βουλή.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων την άμεση καταβολή των οφειλομένων μισθών των καθαριστριών σχολικών κτιρίων που έχουν συνάψει σύμβαση μίσθωσης έργου με τις Σχολικές Επιτροπές. Αν δεν επιλυθεί το παραπάνω ζήτημα θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με άμεσο κίνδυνο τη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων από την ενδεχόμενη διακοπή των προσφερομένων υπηρεσιών.


Παρελάσεις 25ης Μαρτίου στο νομό Πέλλας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες κάτοικοι του νομού παρακολούθησαν και χειροκρότησαν με θέρμη μαθητές όλων των σχολείων και δεκάδες μέλη Συλλόγων που συμμετείχαν στις καθιερωμένες παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.


ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΛΟΓΟ» ΣΤΟΝ ΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες είπαν το «τελευταίο αντίο» το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαρτίου στον εκπαιδευτικό, λόγιο- για μας- Θανάση Νικολαΐδη που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου, 29 Μαρτίου 2014. Θα θυμόμαστε τον Θανάση Νικολαΐδη ως έναν εξαίρετο εκπαιδευτικό που αφιέρωσε τη ζωή του για το κοινό καλό της πόλης και των συμπολιτών του. Η μνήμη και το έργο που άφησε πίσω του θα είναι για πάντα ζωντανά. Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα λείπει ένας άνθρωπος που πρόσφερε πολλά με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, μέχρι και την τελευταία μέρα, σε όλους, στην οικογένειά του, στους συναδέλφους, στους μαθητές και τους φίλους του. Καταπιάστηκε με πολλά και σε όλα τα κατάφερνε, γιατί ήταν ακούραστος αγωνιστής.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ


ΑΘΛΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Το Γενικό νοσοκομείο Γιαννιτσών συνεχίζει να βρίσκεται χωρίς αξονικό τομογράφο από τον Ιούνιο του 2013 το οποίο μάλιστα εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή 140.000 ανθρώπων. Από την άλλη, το αυτί της πολιτείας δεν φαίνεται να ιδρώνει, με αποτέλεσμα η έλλειψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και η μη ανανέωσή του, αφού πολλά μηχανήματα έχουν παλιώσει και χαλάνε τακτικά, να συνεχίζει να αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία, όχι μόνο του νοσοκομείου των Γιαννιτσών. Αλλά και της Έδεσσας. Κατά διαστήματα έχουμε δει ανακοινώσεις από βουλευτές του νομού για την πορεία εξέλιξης της αντικατάστασης του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπως από τον κ. Σταμενίτη που επεσήμανε προς την ηγεσία του Υπουργείου, ότι η ανάγκη για τοποθέτηση νέου μηχανήματος είναι επιτακτική.


ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Απλήρωτοι παραμένουν οι παραγωγοί για το αγροτικό πετρέλαιο, την ποιοτική παρακράτηση (άρθρο 68) των σιτηρών και των δημητριακών, για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης, αλλά και για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήρθαν ακόμη τα πορίσματα για το νομό Πέλλας μετά από διάστημα ενός χρόνου και πλέον… Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ίδιος ο υπουργός Α. Τσαυτάρης είναι γνώστες της κατάστασης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω αυτής της καθυστέρησης, όμως κατά τα’ άλλα, οι ίδιοι πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν ξεκινήσει τις καλλιεργητικές τους εργασίες. Το κράτος και το Υπουργείο όμως δεν τηρούν με την ίδια συνέπεια τις υποχρεώσεις τους, παρά μόνο απαιτούν… φορτώνοντάς τους φόρους, βιβλία εσόδων-εξόδων και δάνεια. Σημαντικό είναι και το ζήτημα με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του Πετρελαίου, η πληρωμή του οποίου γινόταν σε δύο δόσεις, η πρώτη με την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου το Μάρτιο, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει, και η δεύτερη το Σεπτέμβριο με την ολοκλήρωση της συγκομιδής. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικαλείται ως λόγο καθυστέρησης την διαδικασία της διασταύρωσης των στοιχείων, παρά το γεγονός ότι η διασταύρωση των στοιχείων έχει πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν. Αποτέλεσμα της γραφειοκρατικής εμπλοκής ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία είναι να μη γνωρίζουν οι αγρότες τον τρόπο και τον ακριβή χρόνο πληρωμής.


Επισκευή και βελτίωση της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών-Αραβησσού

Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Ανάδοχο του έργου Δ. Καιρίδη το έργο επισκευής και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών-Αραβησσού. Το έργο έχει προϋπολογισμό 195.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες επισκευής του ασφαλτοτάπητα, διαγράμμισης και σήμανσης. Ο δρόμος εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πέλλας και πολλών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή ενώ καθημερινά παρουσιάζει μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας.


Συμμετοχή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών στην απεργία της 9ης Απριλίου

Αντιστεκόμαστε στην ολοκλήρωση της κοινωνικής καταστροφής


Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπακούοντας συνεχώς στις εντολές των δανειστών και της νεοφιλελεύθερης Τρόικας, συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους. Η τελευταία «Συμφωνία» Τρόικα – Κυβέρνησης και η πρόσφατη ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, αποτελούν τη συνέχιση των Μνημονίων, που μας έχουν οδηγήσει στην ανεργία, τη φτώχεια και τη κοινωνική εξαθλίωση. Ψήφισαν και κατάργησαν και τις τελευταίες μας εργασιακές κατακτήσεις, τα τελευταία μας ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα! Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο στις 30 Μάρτη, μαζί με την περίφημη «Συμφωνία» Τρόικας – Κυβέρνηση, είναι ακόμα πιο καταστροφικά από τα προηγούμενα, όπως σημειώνει το ΕΚ Γιαννιτσών.


ΜΑΙΟΣ


Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας στις προτεραιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Συνέντευξη τύπου με θέμα «Η θωράκιση της Αλμωπίας από πλημμυρικά φαινόμενα» παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας και στο επίκεντρο της εισήγησης του κ. Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκε το έργο «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000,00 € το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας και της Πέλλας γενικότερα. Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε τη σκοπιμότητα και την ωφελιμότητα του έργου που «ξεπερνά τα όρια» της πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας. Παράλληλα, η ολοκλήρωση του έργου έχει θετική επίπτωση και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη της τοπικής πραγματικής οικονομίας σε στέρεες βάσεις και με σαφή προσανατολισμό, ενισχύει τη δημόσια ασφάλεια, προστατεύει περιουσίες και υποδομές και ευαισθητοποιεί οικολογικά τους πολίτες.


Ψήφισμα του Δ.Σ. Έδεσσας ενάντια στο σχέδιο κατάτμησης της ΔΕΗ και πώλησης της «Μικρής ΔΕΗ»

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας καταδικάζει το σχέδιο που συζητείται εδώ και καιρό για κατάτμηση της ΔΕΗ και πώλησης της αποκαλούμενης «μικρής ΔΕΗ». Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ στο όνομα μιας ισοπεδωτικής ιδιωτικοποίησης που θίγει άμεσα την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Για εμάς όλους τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, η ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία παροχών λόγω των επιδράσεων – βλαβών που έχει υποστεί είναι όροι αδιαπραγμάτευτοι. Εκτιμούμε ότι το σχέδιο Νόμου του ΥΠ.Ε.Κ.Α. με την ονομασία «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» αγνοεί προκλητικά και κατάφωρα ζητήματα ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της περιοχής που έχουν να κάνουν αφενός με την διαχείριση του νερού του ποταμού Εδεσσαίου, που διασχίζει την πόλη της Έδεσσας και καταλήγει στον Καταρράκτη Κάρανο και με τον τουρισμό μας, που βασίζεται ολοκληρωτικά στο υδάτινο στοιχείο, το οποίο σύμφωνα με το επεξεργαζόμενο σχέδιο νόμου σε καμία περίπτωση δεν θα διασφαλίζεται και αφετέρου με την αγροτική παραγωγή, η οποία θα πληγεί ανεπανόρθωτα, αφού η ροή των υδάτων θα είναι ελεγχόμενη και όχι αέναη όπως σήμερα και πλήθος άλλων θεμάτων που θα επιφέρουν άμεσες συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι ο Δήμος Έδεσσας και σύσσωμη η ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και όλοι οι φορείς μας, θα αντιδράσουμε δυναμικά στα σχέδια αυτά».

Νέα Δήμαρχος Σκύδρας η Κατερίνα Ιγνατιάδου

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος, εξελέγη σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της 25ης Μαΐου στο Δήμο Σκύδρας, όπου η Κατερίνα Ιγνατιάδου κέρδισε τον συνυποψήφιό της Μιχάλη Καραγιάννη, παρά τη μείωση της «ψαλίδας» σε σχέση με την διαφορά της πρώτης Κυριακής.


Ο Γρηγόρης Στάμκος είναι ο δήμαρχος Πέλλας για τα επόμενα 5 χρόνια

Σε μία βραδιά που θύμισε κάτι από 2010 ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος εξασφάλισε την παραμονή του στον δημαρχιακό θώκο απέναντι στον Νίκο Παπανικολάου για δεύτερη φορά, γεγονός που του επιτρέπει να ολοκληρώσει τον όποιο σχεδιασμό έργου ξεκίνησε για τα επόμενα 5 χρόνια.


Μία ακόμη θητεία στο Δήμο Έδεσσας για τον Δημήτρη Γιάννου

«Η χρονική περίοδος που διανύουμε, χαρακτηρίζεται από την κρίση σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας, εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να την αντιμετωπίσουμε, για να μειώσουμε τα δυσμενή αποτελέσματα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στη νέα θητεία» ανέφερε σχετικά μετά τη νίκη.


Νέος Δήμαρχος Αλμωπίας ο Δημήτρης Μπίνος

Ισχυρό αποδείχτηκε το προβάδισμα των 7 μονάδων του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών για το Δημήτρη Μπίνο έναντι του Δημήτρη Πασόη, καθώς η κάλπη της δεύτερης Κυριακής τον ανέδειξε νέο Δήμαρχο Αλμωπίας.


Απ. Τζιτζικώστας: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το αποτέλεσμα

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βγήκε πρώτος στη μάχη της κάλπης με μεγάλη διαφορά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων τόνισε: «Το σημερινό αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι Μακεδόνες μίλησαν και η εντολή τους είναι ισχυρή. Ενωμένοι προχωρούμε μπροστά. Αφήνουμε πίσω όσα μας χώρισαν. Σήμερα νικήσαμε όλοι. Δεν ήμασταν αντίπαλοι με κανέναν, μόνο με τα προβλήματα».

Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκλέχθηκαν: Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Αντιπεριφερειάρχης), Βασιλειάδης Βασίλειος, Ζωγράφου – Τσαντάκη Μαρία, Καράμπελα Μαρία, Ζέρζης Πέτρος από τον Α. Τζιτζικώστα και Γιάννης Ανδρίτσος (επικεφαλής) από τον Γ. Ιωαννίδη.


ΙΟΥΝΙΟΣ


Επιμελητήριο Πέλλας: Επιστολή, προτάσεις σε Υπουργό Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας με προτάσεις του Επιμελητηρίου Πέλλας για θέματα αρμοδιότητάς τους που θα ανακουφίσουν τα βάρη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

«Γινόμαστε καθημερινά δέκτες της απόγνωσης των Επιχειρηματιών του Νομού Πέλλας. Μέσα στα χρόνια της ύφεσης που βαδίζει η Ελληνική οικονομία ο μοναδικός πυλώνας που θα μπορούσε να φέρει την ανάπτυξη, δηλαδή η Μικρομεσαία Επιχείρηση, έχει γίνει στόχος της κυβέρνησης και τείνει προς τον αφανισμό της.

Οι συνθήκες που λειτουργούν σήμερα οι ΜΜΕ με την δραματική μείωση του Τζίρου και την αύξηση όλων των υποχρεώσεων (φορολογία – ασφαλιστικό- προσαυξήσεις – έκτακτες εισφορές) χωρίς να έχουν πρόσβαση στο Τραπεζικό Σύστημα είναι τέτοιες που οδηγούνται με ακρίβεια στο κλείσιμο των ΜΜΕ και στην απώλεια θέσεων εργασίας και πολύτιμων πόρων για την αγορά και την οικονομία του τόπου μας και κατ΄ επέκταση της χώρας μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή και προτείνονται μέτρα – προτάσεις του Επιμελητηρίου Πέλλας ώστε να δοθεί μια προοπτική στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να σταθούν στην αγορά.


Συνάντηση Δ. Σταμενίτη για το θέμα του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

«Επίσπευση της διαδικασίας για την έγκριση των ιατρικών μηχανημάτων ζήτησε ο Βουλευτής»

Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Κυριτσάκη, επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του ζητήσει να επισπευθούν οι διαδικασίες για την διεκπεραίωση της διαδικασίας έγκρισης του καταλόγου των ιατρικών μηχανήματων, τα οποία αποτελούν δωρεά της Siemens προς το ελληνικό δημόσιο. Όπως είχε ενημερώσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον κ. Σταμενίτη στη λίστα των προβλεπόμενων μηχανημάτων εντάσσεται και ένας αξονικός τομογράφος για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Από την πλευρά του ο κ. Κυριτσάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι θα ενεργήσει άμεσα ώστε η διαδικασία να λάβει τέλος σε όσο δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.


Ζημίες και σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε περιοχές του Δήμου Πέλλας

Για άλλη μια φορά η καταρρακτώδης βροχή έφερε στην επιφάνεια ένα πρόβλημα δεκαετιών στην Εθνική οδό Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – να την κάνει ο Θεός, γιατί κανένας υπουργός δεν την έκανε τόσα χρόνια! Απογευματινές ώρες της Κυριακής 9 Ιουνίου, άνοιξαν οι ουρανοί και για αρκετή ώρα η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι δημιούργησαν έντονα προβλήματα στο ύψος της Υφαντουργίας, στον κόμβο της Παραλίμνης και μέχρι το σημείο της Νέας Πέλλας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για αρκετή ώρα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ οι οδηγοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία και να μετακινηθούν μέσω Αλεξάνδρειας, μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου Πέλλας και η Αστυνομία συνέβαλαν επίσης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Από τη θεομηνία όμως δεν γλύτωσαν καταστήματα, οικίες, υπόγεια και καλλιέργειες που πλημμύρισαν, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημίες. Βιτρίνες έσπασαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, πινακίδες αναποδογύρισαν και όλα αυτά μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Στα Γιαννιτσά, ζημιές, μικρής έκτασης, φαίνεται να έχουν προκληθεί κυρίως στην περιοχή της Παραλίμνης (βαμβάκι και δενδρώδεις καλλιέργειες).


Ανάλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Καρασμάνης


Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2014, ανακοινώθηκε ο σαρωτικός ανασχηματισμός. Τη θέση του Αθανάσιου Τσαυτάρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε ο Γιώργος Καρασμάνης και στη θέση του αναπληρωτή υπουργού τοποθετήθηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.


10 χρόνια «ΛΟΓΟΣ» – Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της πόλης των Γιαννιτσών

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 14/6 στον πεζόδρομο Γιαννιτσών η φιλανθρωπική κίνηση με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων της εφημερίδας «Λόγος της Πέλλας». Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος της πόλης στήριξε την πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο το «Γεύμα Αγάπης» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η ανταπόκριση όλων ήταν μεγάλη και ως το μεσημέρι καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα ικανοποιητικό ποσό το οποίο διατέθηκε στην ενορία. Η «προσφορά» λοιπόν είναι «ζήτημα ψυχής» και όχι επιβολής. Την Πέμπτη 19/6 ο «ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ» βρέθηκε στον πεζόδρομο Έδεσσας για την ενίσχυση του Γηροκομείου της πόλης.


Δημιουργία Συλλόγου Ασφαλισμένων – Ανασφάλιστων Γιαννιτσών και Νομού Πέλλας

Το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου στον Πενταπλάτανο Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τη δημιουργία Συλλόγου Ασφαλισμένων – Ανασφάλιστων Γιαννιτσών και Νομού Πέλλας, με ομιλητή τον πρόεδρο των ασφαλισμένων – ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης Χάρης Ευθυμιάδης. Στόχος είναι η συνεργασία με συλλόγους από άλλους νομούς να κινητοποιηθούν ομαδικά μέσω εξωδίκων με απαίτηση τη διαγραφή των τόκων, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, διαγραφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που χρεώνεται στους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους και δεν παρέχεται. Στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές ανέφεραν: «Είναι καιρός να ενώσουμε τη φωνή μας για τα δικαιώματα μας.

Πάνω από 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες βρίσκονται υπό την απειλή πλειστηριασμών για χρέος στον ΟΑΕΕ άνω των 5.000 ευρώ. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μεμονωμένα κανείς». Κάθε εβδομάδα οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις και νησιά της Ελλάδος καταθέτουν αιτήσεις στο Συνήγορο του Πολίτη, αλλά και στον ΟΑΕΕ.



Ανασκόπηση της χρονιάς για το Νομό Πέλλας Ιανουάριος-Ιούνιος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου