Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ρεβίθια κοκκινιστά

Ρεβίθια κοκκινιστά


Υλικά


ρεβίθια: 500 γρ.

πράσο: 1 ψιλοκομμένο

κρεμμύδι: 1

καρότα: 2

μαϊντανός: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ. ψιλοκομμένα

ντοματοχυμός: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού

κύβος λαχανικών: 1 (προαιρετικά)

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

σόδα σκόνη: λίγη


Εκτέλεση


Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγη σόδα. Την επομένη τα τρίβετε για να φύγουν οι φλούδες (ή αγοράζετε αποφλοιωμένα).

Τα βράζετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, χωρίς όμως να βράσουν τελείως. Τα στραγγίζετε, κρατώντας 3 φλιτζάνια από το νερό τους για να το χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα και το μαϊντανό (όλα ψιλοκομμένα). Προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα για 5’ – 10’.

Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια μαζί με το νερό που κρατήσατε και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν. Στο τέλος, 15’ προτού ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε τον ντοματοχυμό και τον κύβο (προαιρετικά). Για τέλειο χύλωμα αλλέστε με το μπλέντερ χειρός μια ποσότητα της σούπας και ανακατέψτε!



Ρεβίθια κοκκινιστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου