Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: Μείζον ζήτημα ο καθαρισμός της Τάφρου 66

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: Μείζον ζήτημα ο καθαρισμός της Τάφρου 66

«Αν σπάσει το ανάχωμα και καταστραφεί το Λιποχώρι, τότε θα τρέξετε»


DSC02130


Με δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης 27/11/2014, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας. Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκε ένα μείζον ζήτημα που αφορά τον καθαρισμό της Τάφρου 66 από αγρότες της περιοχής οι οποίοι δηλώνουν όμηροι των ακραίων καιρικών φαινομένων καθώς τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες φαινόμενο να πλημμυρίζουν τα χωράφια τους, με κάθε ψιλόβροχο, όπως υποστήριξαν, λόγω του μη καθαρισμού. Οι παραγωγοί είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση, καθώς όπως σημειώνουν και σε σχετικό έγγραφο που μοίρασαν με φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει του λόγου το αληθές- και υπογράφουν πάνω από 100 αγρότες- «Κάθε φορά που περιμένουμε τις ιδανικές συνθήκες (να στεγνώσουν τα χωράφια για να μπουν για εργασίες) το έδαφος υποχωρεί και η λάσπη είναι έως 10 πόντους. Τα λιμνάζοντα νερά δημιουργούν προβλήματα στις δενδρώδης καλλιέργειες, τα μικρότερα δέντρα δεν αναπτύσσονται και ξεραίνονται και εάν η πλημμύρες είναι τους πρώτους μήνες της Άνοιξης υπάρχουν απώλειες στον καρπό (μονίλια και μικροκαρπία). Όπως ανέφερε αγρότης στην αίθουσα: «Αν σπάσει το ανάχωμα και καταστραφεί το Λιποχώρι, τότε θα τρέξετε». Για αυτό ζήτησαν από το Σώμα «την έγκριση του αιτήματος και την προώθηση του προς το Συμβούλιο της Π.Ε. Πέλλας και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον καθαρισμό και την εμβάθυνση της κοίτης και την εκπόνηση ειδικού διαχειριστικού σχεδίου με σκοπό τη βελτίωση της οικολογικής- υδραυλικής- αντιπλημμυρικής κατάστασης άμεσα».


DSC02123

Ακούστηκαν αρκετές απόψεις και εν τέλει η δήμαρχος είπε πως θα προωθήσει το ζήτημα.

Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε την έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, όπου δημιουργήθηκε θέμα για το ποιοι επιτρέπεται να «τραβούν» πλάνα ή να φωτογραφίζουν τη συνεδρίαση… Αν είναι δημοσιογράφοι ή απλοί πολίτες… Ο διευθυντής του δήμου Σ. Καστερίδης έκανε την εισήγηση, όπου στη συνέχεια οι κύριοι της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τον όλο Κανονισμό αντιγραφή των κύριων διατάξεων του «Καλλικράτη» και ισχυρίστηκαν πως αφορά τους μεγάλους δήμους της χώρας, οπότε και καταψήφισαν. Το συγκεκριμένο πέρασε μόνο από την πλειοψηφία.


DSC02118

Η έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2013 ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σκύδρας ετέθη για άλλη μία φορά χωρίς επιτυχία, καθώς ο κ. Παλτίδης δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις 18 ψήφους που απαιτούνταν ώστε να συνεχίσει την προηγούμενη θητεία του. Ο δεύτερος υποψήφιος Α. Πασπαλάς συγκέντρωσε 7 ψήφους.

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν παραλαβές έργων και εγκρίσεις, όπως της συγκοινωνιακής μελέτης με τίτλο «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Αρσενίου Δήμου Σκύδρας» και της τοπογραφικής μελέτης του έργου με τίτλο «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Αρσενίου».


Περισσότερα και παραπολιτικά στο επόμενο έντυπο φύλλο του «Λόγου»

Χριστίνα Παπαδοπούλου




Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: Μείζον ζήτημα ο καθαρισμός της Τάφρου 66

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου