Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Παραπολιτικά: Το φλερτ δεν κάνει καλό!

Παραπολιτικά: Το φλερτ δεν κάνει καλό!


Καθίζηση στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω… Γιάννας Αγγελοπούλου. Το φλερτ δεν κάνει καλό!

Τεράστια ζημιά έχει κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ το φλερτ με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Οπως προκύπτει και από την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι κανονικοί αριστεροί αποδοκιμάζουν τα ανοίγματα στη γυναικεία προσωποποίηση του νεοπλουτισμού και της γκλαμουριάς. Και είναι βέβαιο πως το μήνυμα αυτό το έχει λάβει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει το φλερτ, αλλά δεν είναι και εύκολο…


Χαϊκάλης σε Καμμένο: Πρόεδρε, είσαι εθνικό κεφάλαιο!

«Πυρά» εναντίον όσων αποστασιοποιούνται από τις αποφάσεις του κόμματος εξαπέλυσε ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης στη διάρκεια της τοποθέτησής του στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι «η ιδρυτική μας διακήρυξη είναι το συμφέρον του Ελληνικού λαού και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό», αφήνοντας αιχμές εναντίον του Παναγιώτη Μελά, ο οποίος είχε πει ότι θα σταθμίσει την απόφασή του για τον ΠτΔ με βάση το συμφέρον του ελληνικού λαού. Λίγο πριν κλείσει, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελληνων Πάνο Καμμένο, ο κ. Χαϊκάλης είπε «διαφωνώ μαζί σου Πρόεδρε» και κάνοντας μια παύση συνέχισε: «Στον «Ενικο» είπες ότι ο Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο, υποτιμάς τον εαυτό σου πρόεδρε, εσύ είσαι το Εθνικό Κεφάλαιο, εσύ δεν ψήφισες μνημόνια, εσύ αντιστάθηκες από την αρχή», ξεσηκώνοντας τους συνέδρους, οι οποίοι τον χειροκροτούσαν όρθιοι για αρκετά λεπτά!!!


Σιγουριά από Αντώνη Σαμαρά για τους «180″

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο που όλα είχαν «παγώσει» στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις ενδοκυβερνητικές γκάφες, αλλά και το σκληρό παζάρι με την τρόικα, εσχάτως έχει επανέλθει η αισιοδοξία, παράλληλα με τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει τον βίο της. Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο πρωθυπουργός εκφράζει την εκτίμηση ότι θα υπάρξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα σύνθεση της Βουλής. «Δεν θα έχουμε πρόβλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι ότι η βεβαιότητα Σαμαρά έχει αρχίσει να προβληματίζει ακόμη και τους πιο στενούς συνεργάτες του. Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν τολμούν να πουν ότι: «Ο Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του μόνο όταν είναι σίγουρος». Ετσι πράττει και στην παρούσα φάση. Το πρόβλημα για τον Μεσσήνιο πολιτικό δεν εστιάζεται τόσο στην εξεύρεση των «180» όσο στο «ατύχημα», που κάλλιστα μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνητικές αναταράξεις.

Αυτός, λοιπόν, είναι και ο βασικός λόγος που θέλει να «κλείσει» εδώ και τώρα τα μέτωπα που έχει με τους δανειστές μας. Από τη στιγμή που θα έχει αίσιο τέλος η διαπραγμάτευση, αυτομάτως ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι θα ανανεωθεί και ο πολιτικός χρόνος της σημερινής κυβέρνησης. Μάλιστα, με δεδομένη τη βεβαιότητα που υπάρχει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι η συγκρότηση του κυβερνητικού σχηματισμού που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εκλογές. Οπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Σαμαράς έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του.

Για πρώτη φορά δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, ακόμη και στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του. ΥΓ: Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αν πετύχει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.



Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος απέκτησε… επώνυμο!

Και το όνομα αυτού «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου». Ετσι θα συστήνεται πλέον στις ελληνικές Αρχές ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Στις 30 Σεπτεμβρίου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην οριστική του γνωμοδότηση προς το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισε, μετά από ερώτημα που του είχε τεθεί, ότι ο έκπτωτος βασιλιάς μπορεί να χρησιμοποιεί το παραπάνω όνομα προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, για τον οποίο έχει κάνει αίτηση. Ο τέως βασιλιάς, από τη στιγμή που θα αποκτήσει ΑΜΚΑ, θα μπορεί πιο εύκολα να ανακτήσει και την ελληνική ιθαγένεια (που του έχει αφαιρεθεί από το 1994), την οποία δεν έχει αιτηθεί ακόμη. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε σταδιακά να την έχει ανακτήσει μέσω της κείμενης νομοθεσίας, που προβλέπει σε πρώτη φάση τη χορήγηση 10ετούς άδειας παραμονής στην Ελλάδα για όλους τους αλλοδαπούς που έχουν κάνει αγορά ακίνητης περιουσίας άνω των 200.000 ευρώ. Στα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο τέως στο υπουργείο Εργασίας περιλαμβάνονται διαβατήριο της Δανίας (από εκεί κατάγεται), όπου αναφέρεται ως «King Constantine», έγγραφο από το γραφείο πρωθυπουργού της Δανίας με ημερομηνία 1/7/1983 το οποίο αναφέρει ότι από την εποχή του βασιλιά Christian IX κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν είχε ή έχει το επώνυμο Γλύξμπουργκ, απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που τον αναφέρει ως «τέως βασιλιά των Ελλήνων», αλλά και αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου «βαφτίστηκε» για τις ανάγκες της δίκης σχετικά με την αποζημίωση της περιουσίας του ως «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου». Στην εν λόγω περίπτωση, ο τέως δεν φέρει επίθετο και γι’ αυτό τον λόγο τού αποδίδεται το όνομα «Κωνσταντίνος» και το επίθετο «τέως βασιλεύς Παύλου». Αλλωστε, το ίδιο όνομα ζήτησε να φέρει και ο ίδιος στην αίτησή του. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο Κωνσταντίνος στη συνέχεια κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περιουσία του και δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Σημίτη να του καταβάλει 4,6 δισ. δραχμές (13,7 εκατ. ευρώ) για τα ακίνητα που απαλλοτρίωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου (Τατόι, Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και στάβλοι στο Μονοδένδρι Λάρισας). Στην προσφυγή του ο τέως τότε ζητούσε για την περιουσία του 146 δισ. δραχμές… Θα τον τυλίξουν σε … λαδόκολλα! Περαστικά μας οι υπόλοιποι γιατι εμείς θέλουμε ΑΜΚΑ. Εμείς είμαστε οι άρρωστοι … χωρίς θεραπεία μάλιστα που τα δεχόμαστε όλα και όλους. Όσο ξεχνάμε την ιστορία μας αυτά θα παθαίνουμε…



Παραπολιτικά: Το φλερτ δεν κάνει καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου