Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δημήτρης Γιάννου "Έχω καταστήσει σαφές ότι οι «Καταρράκτες» δεν θα κλείσουν"

Δημήτρης Γιάννου για την Επιχείρηση των Καταρρακτών


«Όχι στην κινδυνολογία και τη στείρα αντιπολιτευτική στάση. Έχω καταστήσει σαφές ότι οι «Καταρράκτες» δεν θα κλείσουν»


Κ. Δήμαρχε θα μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις σχετικά με το Κέντρο των «Καταρρακτών» διότι πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Έχω καταστήσει σαφές ότι οι «Καταρράκτες» δεν θα κλείσουν! Όλες οι προσπάθειές μας κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε ήδη βρει μεταβατικές λύσεις διότι είναι γνωστό πως με την υφιστάμενη δομή δεν είναι δυνατό να διατηρηθεί η Επιχείρηση, από τη στιγμή που είναι ζημιογόνος τα τελευταία χρόνια. Ξέρετε από τη μία το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» είναι αυστηρό και δεν μας δίνει περιθώρια και από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «Καταρράκτες» είναι μία Ανώνυμη Εταιρία και δεν είναι δυνατό να δουλεύει συνεχώς με ζημίες.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δούμε τους «Καταρράκτες» σαν μία οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, διότι είναι συνδεδεμένοι με την πόλη. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να δούμε τα προβλήματα κατάματα, όπως για παράδειγμα γιατί οι Εδεσσαίοι δεν προτιμούν τους «Καταρράκτες» ή γιατί έχουμε μία σειρά ζημιογόνων χρήσεων, που δημιουργούν μία σειρά από προβλήματα όπως απλήρωτους εργαζομένους και συσσώρευση χρεών που πρέπει να επιβαρυνθούμε όλοι μας. Αν το αναλογιστούμε αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό να ακούσουμε από τους δημότες δυσάρεστα πράγματα, διότι κανείς δεν θέλει να επιμεριστεί ζημίες και πολύ περισσότερο σε δύσκολους καιρούς.

Έτσι θέλω να καταστήσω ότι δίνουμε έναν αγώνα σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο για να διατηρηθεί η επιχείρηση και η μετάβαση στο επόμενο σχήμα να γίνει με ομαλό τρόπο, έτσι ώστε το κέντρο να μην κλείσει ούτε μία μέρα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, αφενός διότι έχουμε αμέριστη πολιτική στήριξη και αφετέρου το θεσμικό πλαίσιο μας το επιτρέπει.


Είδαμε τις ανακοινώσεις σας με τις αναφορές για την προσπάθεια που κάνετε για το μέλλον της Επιχείρησης των «Καταρρακτών», όμως και δημοσιεύματα για επικείμενο κλείσιμο της. Τι ισχύει τελικά;

Αναφερθήκατε σε δημοσιεύματα που μιλούν για κλείσιμο των «Καταρρακτών». Έχουμε ελευθεροτυπία και πολύ περισσότερο επιθυμούμε την καλόπιστη κριτική. Αυτό απέχει πολύ από την κινδυνολογία και τη στείρα αντιπολιτευτική στάση. Αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειαζόμαστε νηφαλιότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να φέρουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά κι εμείς θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι γνωστό ότι δεν οφείλονται σε μας, αλλά οφείλουμε να δώσουμε λύσεις και να προχωρήσουμε μπροστά. Από την άλλη όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι καλό να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας και η κινδυνολογία δεν προσφέρει σε κανέναν, εκτός ενδεχομένως σε κάποιον που θέλει να προσκομίσει πρόσκαιρα οφέλη δημιουργώντας ένταση.

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι των «Καταρρακτών» είναι απλήρωτοι και αυτό δεν χαροποιεί κανέναν. Από την άλλη μεριά, όλοι μας γνωρίζουμε ότι και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν, δυστυχώς, απλήρωτοι εργαζόμενοι. Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν, αλλά η άσκηση κριτικής για την κριτική, από τη στιγμή που όλοι έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα είναι φαρισαϊσμός. Προσπαθούμε να καλύπτουμε όσο περισσότερο γίνεται τους μισθούς των εργαζομένων, αλλά τα προβλήματα είναι σημαντικά.


Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στους εργαζόμενους, διότι πιστεύω ότι όλοι μας βρισκόμαστε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας. Οι εργαζόμενοι ίσως πολύ περισσότερο διότι είναι πολύ άσχημο να διακυβεύεται το μέλλον σου και να μην γνωρίζεις την κατάσταση. Κάναμε μία μεγάλη συζήτηση και μεταφέραμε στους εργαζόμενους τα δεδομένα που έχουμε, όπως επίσης τους καλέσαμε να συμμετάσχουν στο εταιρικό σχήμα με ενεργό τρόπο. Είμαστε σε συνεχή επαφή και πιστεύω ότι κατανοούν την προσπάθεια που κάνουμε για καλό της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε κάθε θέση εργασίας είναι ιερή και πρέπει να τη διαφυλάξουμε όσο μπορούμε.


Αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι οι «Καταρράκτες» δεν θα κλείσουν. Στόχος είναι να αναβαθμιστούν και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τη λειτουργία τους.



Δημήτρης Γιάννου "Έχω καταστήσει σαφές ότι οι «Καταρράκτες» δεν θα κλείσουν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου