Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Γρηγοράκου... προεκλογικά ταξίματα για το νοσοκομείο Γιαννιτσών

Γρηγοράκου… προεκλογικά ταξίματα για το νοσοκομείο Γιαννιτσών


Σε τρεις μήνες ο αξονικός και αύξηση των κλινών στη ΜΕΘ. Για την “Εδεσσα Εύρεση κονδυλίου για άμεση μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη νέα πτέρυγα


DSC02084


Το Γ.Ν. Γιαννιτσών επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων των ιδρυμάτων Έδεσσας και Γιαννιτσών.


DSC02096


Η αντικατάσταση του Αξονικού Τομογράφου και η λειτουργία 6 ακόμη κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι τα πρώτα στη λίστα, μαζί με την ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό. Ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση των ζητημάτων αναφέροντας συγκεκριμένα «Το θέμα θα προχωρήσει γρήγορα, έχει πάρει το δρόμο του. Ο Αξονικός Τομογράφος έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και κατηγορηματικά στο επόμενο τρίμηνο θα είναι τοποθετημένος και σε πλήρη λειτουργία».


«Έρχεται μια νομοθετική ρύθμιση για το νοσοκομείο Γιαννιτσών, αυτό που ζητούσαν όλοι να γίνει, μία απαγκίστρωση, με κοινό Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά θα λειτουργεί αυτόνομα όπως ήταν πριν. Το δικαιούται γιατι έχει πολύ καλή δομή. Δεν έγινε για όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά εδώ έγινε εκτίμηση της κατάστασης καθώς θα στηρίξει τους όμορους νομούς και τη Θεσσαλονίκη.

Χρειάζεται επιπλέον προσωπικό στα χειρουργεία, με αναισθησιολόγους, αν και ήδη έχει πολύ καλό προσωπικό και η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) θέλει να στηρίξει το σύστημα της επείγουσας και της εντατικής θεραπείας, όποτε θα ανοίξουμε 70-100 κρεβάτια άμεσα. Όλα αυτά με μόνιμο προσωπικό και με στήριξη της ΜΕΘ εδώ».

Ακολούθησε σύσκεψη με τους διευθυντές των κλινικών, τους γιατρούς του νοσοκομείου και το Διοικητικό προσωπικό, όπου συζητήθηκαν τα καίρια προβλήματα και οι ελλείψεις.

Στη συνέχεια ο Αν. Υπουργός επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Έδεσσας, συζήτησε για ενίσχυση του, αυτό όμως που προέταξε ήταν η εύρεση του κονδυλίου για άμεση μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη νέα πτέρυγα.

Κατά τ” άλλα, έδωσε σωρεία υποσχέσεων, όπως ότι θα αποσύρει το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία γιατί μόνο πρόβλημα δημιούργησε στην κυβέρνηση. Θα δώσει κίνητρα στους νέους γιατρούς ώστε να μη φεύγουν στο εξωτερικό αλλά και για να καλύψει τα 2.000 κενά σε θέσεις ειδικότητας στα δημόσια νοσοκομεία. Θα δεχτεί τους γιατρούς των πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ που δεν έχουν αποδεχτεί την «πλήρη και αποκλειστική απασχόληση» με την πρότερη εργασιακή τους σχέση και θα δημιουργήσει περίπου 200 νέες θέσεις συντονιστών διευθυντών, την ώρα που οι ελλείψεις ιατρών στο ΕΣΥ φτάνουν τις 6.000. Οι δεσμεύσεις του Λ. Γρηγοράκου, είτε εντάσσονται είτε όχι στο σχέδιο νόμου που έθεσε σε διαβούλευση, είχαν προεκλογικό άρωμα.

Το πεντάευρω, «η πολύ μικρή επιβάρυνση με το μεγάλο πολιτικό κόστος» κατά τον αναπληρωτή υπουργό, «πρέπει να καταργηθεί».

Στη θέση του προτείνει τη λήψη ισοδύναμων μέτρων, όπως η επιβάρυνση 0,10 ευρώ στα προϊόντα καπνού και τα οινοπνευματώδη. Το πεντάευρω, που ας σημειωθεί ότι ξεκίνησε να εισπράττεται επί υπουργίας Λοβέρδου, «δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση και αποφέρει μόνο 19 εκατομμύρια ετησίως», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος συνιστά επιπλέον τη δημιουργία ειδικού κωδικού για την είσπραξη των εσόδων απευθείας από το υπουργείο Υγείας χωρίς τη μεσολάβηση του υπουργείου Οικονομικών. Τα τελευταία είναι σκέψεις του αναπληρωτή υπουργού που δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.

Σχέδια για τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Στο υφιστάμενο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί σειρά έργων τόσο για την κτιριακή αναβάθμιση όσο και για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Η προσπάθειά μας στο εν λόγω θέμα επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της υλοποίησης των ενταγμένων έργων εντός του 2015, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα το υπουργείο έχει ολοκληρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες και το σχεδιασμό των έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020

Χ.Π.



Γρηγοράκου... προεκλογικά ταξίματα για το νοσοκομείο Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου