Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Cookies με τζίντζερ και κανέλα

Cookies με τζίντζερ και κανέλα


250γρ Βιτάμ κλασικό

3 ποτήρια αλεύρι

3/4 ποτήρι ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 μπάρες σοκολάτας

ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για διακόσμηση


Πώς να το φτιάξετε


1Πολτοποιούμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό στο τέλος.

2Προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το μέλι. Και πάλι, τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

3Ανοίγουμε την κρύα ζύμη σε ένα χαρτί ψησίματος με μερικά χιλιοστά στρώση από αλεύρι.

4Χρησιμοποιούμε τις φόρμες μπισκότων για να κόψουμε φανταχτερά στάρλετ. Τα τοποθετούμε σε ένα επίπεδο ταψί καλλυμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 ° C για 10 – 15 λεπτά.

5Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί . Βουτάμε τα στάρλετ εκεί σε παρτίδες και τα τοποθετούμε διάσπαρτα, έτσι ώστε να μην ακουμπάνε ματ

6Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Καθαρίζουμε τα αμύγδαλα και ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Διακοσμούμε τα σοκολατένια Στάρλετ όπως επιθυμούμε.


vitam.gr



Cookies με τζίντζερ και κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου