Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μπισκότα με αμύγδαλο

Μπισκότα με αμύγδαλο


220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. άχνη ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

2 κρόκους αυγών

100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα

λίγο αλάτι

250 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση


Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι ξεφλουδισμένα και ψημένα. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και την άχνη. Ανακατεύουμε αυτά τα στερεά υλικά, ρίχνουμε τους δύο κρόκους, το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό).


Ζυμώνουμε μια αφράτη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας με ένα πλάστη σαν φύλλο πολύ χοντρό και κάνουμε σχέδια με κουπάτ.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα, αλλά μόλις φουρνίσουμε τα μπισκότα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170οC και ψήνουμε για 15-20λεπτά.


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε τα μπισκότα ή ολόκληρα ή το μισό του μπισκότου και τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα, να παγώσει η κουβερτούρα.


*1 κούπα αλεύρι ζυγίζει – 125γρ.


1 κούπα ζάχαρη ζυγίζει – 225 γρ.
1 κούπα ζάχαρη άχνη ζυγίζει – 160 γρ.
1 κούπα αμυγδαλόψιχα τριμμένη ζυγίζει -150 γρ.




Μπισκότα με αμύγδαλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου